Loading...
Instagram Public Photos with #oilyskin

'tis the season to be jolly 🎶🎵
🌸
i've just received these banish acne scars (@banishacnescars ) free goodies today. i'm so lucky they've chosen me to be the banish starter kit winner from one of their giveaways. i'm so excited to start using these and eventually improve the scarring from my recent massive acne breakout. ❤️🙈🙈 through @skinwithlea , i found banish 🙈 she's so inspiring. she has helped me a lot on accepting myself (slowly getting there) and my skin imperfections and through her i've found this so generous and very inspiring community ❤️❤️ im so excited to start using these all 😍😍 thank you so much banish

comment 1 star 1 just now

--------------------------
charcoal dan clay
keduanya ampuh mengangkat minyak berlebih serta optimal membersihkan radikal bebas hingga pori pori kulit.
karenanya sabun clay dan charcoal lebih disarankan untuk jenis kulit berminyak dan berjerawat, namun tdk direkomendasi unt kulit kering.
.
.
.
.
#homemadesoap #handmadesoap #oilyskin #cpsoap #facialsoap #barsoap #sabunjerawat #kulitberminyak #sabunherbal #sabunarang #sabunclay #unscentedsoap #sabunnatural #sabunhomemade #sabunhandmade

comment 0 star 2 6 minutes ago

Heyyyy! a black friday é semana que vem, e eu já preparei a minha wishlist 🤗 tentei optar por produtos mais acessíveis, exceto pelo corretivo da nars ahhaha

e vocês, já estão preparadxs? me contaaa! 😘

comment 1 star 19 9 minutes ago

#review .
my review of lush grease lightening is up on my blog. this ultra light matte gel can be used as a spot treatment or an all over gel. this is a definite boon for people with oily skin. to know more head to the blog. .
link to this blog is in my bio.
.
pls read, like, comment and share.
.
hoot hoot..!!
.
#lush #lushcosmetics #greaselightening #gel #mattegel #spottreartment #blog #beautyblog #beautyblogger #beautybloggers #beauty #beautifulskin #skincare #happyme #loveit #tigersowl #awesome #pikreview #containsparabens #parabens #oilyskin #blogger

comment 0 star 11 9 minutes ago

Kakak kakak cuba tengok list kat atas ni. haaa ni semua list produk mary jardin tau.

ada customer oya dia grab semua item mj yang ada ni.

dari skincare sampailah ke beauty drink then sampailah ke cosmetics

sape yang pilih semua item mj ni memang buat pilihan yang bijak sangat

dia ketagih tau, dah beli satu nak beli lagi satu. tak caya cuba try 😃

nak cuba? jom wasap oya
http://republicjardin.wasap.my

#maryjardin #jerawat #jeragat #parut #kulitkusam #produknatural #skincareselamat #skincarenochemical #faceoil #maryjardinperak #kulitburn #serumbest #whitehead #blackhead #oilyskin #dryskin #sensitiveskin #naturalskincare #testimonimaryjardin #cosmetic #skincarehalal #naturalmakeup #naturalbeauty #moisturiser #moisturiserfordryskin #agentwanted #dropshipwanted

comment 0 star 1 12 minutes ago

1 week difference 🙈

comment 1 star 4 19 minutes ago

Of course lah perut kenyang menang!!! 😝
.
kaktin ni memang suka makan. siapa yang kenal kaktin ni tau lah. pantang nampak
.
tapiiiii tak bermakna kaktin discard skincare terus tau!
.
dalam pada dok fikir lepas ni nak buat macam mana tu kaktin ternampak kawan dok promote pasal mary jardin
.
jenis kaktin ni kalau nak beli apa-apa kaktin perati dulu. siapa founder dia. apa produk dia. guna bahan apa etc
.
yang paaaaaaling win kat kaktin sebab dia natural. lepas tu harga dia laaaaagi murah compared to skincare yang kaktin tengah guna sekarang ni
.
lagilah wowww! hahahaha
.
terus kaktin pm dia bagitau nak beli full set terus! tak cakap banyak dah. mintak no akaun terus transfer
.
gelojoh kan!
.
dalam full set ni ada facial soap, face oil, claymask dan spf 30 collagen serum. tak renyah pun guna dia
.
tapi masa tu kena pre-order. ya allah punya lah tak sabar tunggu barang sampai nak guna masa tu. korang boleh faham tak perasaan kaktin masa tu 😅
.
haa masa tu jugak serum baru launched. kaktin ni antara orang first yang guna serum tu sampailah sekarang
.
condition kulit tu toksah cakap lah kan. memang improve banyak sangat. tengok gambar jelah senang cerita
.
📌kulit dah normal
bangun pagi tak cuci muka sampai petang pun okay je tak berminyak 📌pores dah kecik
ini memang cepat nampak. sebulan macam tu dah obvious pores tu tak visible dah 📌parut jerawat pudar
ini lah part paling best. lama tau kaktin menderita dek parut jerawat ni. susah sangat nak bagi hilang tapi alhamdulillah kawan pun tegur parut-parut tu tak nampak hitam dah 📌kulit dah tak kusam
takde dah kalau keluar nak kena berbedak sentiasa. sebab dah confident kulit muka dah okay 📌jerawat tak naik sangat dah
sekarang time period je naik tu pun jarang dah 📌whitehead dan blackheads kurang
yang ni sebab pores dah kecik so takde lah senang tersumbat dah
.
happy tak tau nak habaq lah. sampaikan sebulan lepas tu terus sign up jadi agent
.
haaa kalau korang ada masalah yang sama macam kaktin pastu tak tau nak buat lagu mana mai kaktin tolong
.
kalau nak tester dulu pun boleh kalau tak seberani kaktin ambik full set terus. kaktin ni kan adventurous orangnya. hahahaha
.
contact je kaktin eh 😉

comment 1 star 1 28 minutes ago

@misstengkumia guna argan foundation dari @officialsimplysiti sbg base make up. sangat bagus utk kulit kering 😀

actually, semua suka produk argan sbb sangat bagus dan berkualiti ❤️

kekalkan keremajaan kulit dengan rangkaian argan wonder yang mewah ini. diperkaya dengan argan oil yang mampu melawan tanda penuaan, pasti akan meyerlahkan kejelitaan korang sepanjang masa!

dm or whatsapp +60177225283 or klik link di bio for order/pertanyaan ❤️

#simplysiti #forthebeautyinyou #itsallaboutyou #halal #rafaelmaisarah #simplyelegant #skincare #cosmetics #goodasgold #goldedition #dermagic #acneskin #oilyskin #acnesolution #oilcontrol #awetmuda #clearsolutions #8tahunbersamasimplysiti #vivomalaysia #ctdk #simplysitimekap #simplysitiskincare #sitifav #sitinurhaliza #argan #arganwonder #arganoil #korea #8tahunbersama #agenelitsimplysiti

comment 0 star 1 24 minutes ago

3 best diy homemade face scrub recipes for oily skin
#oilyskin #skincare #skincaretips #diyhomemade #homeremedies

comment 0 star 17 24 minutes ago

#skinemmies2018 day 11: treatment

there is nothing like a good bha product to help keep oily skin clear. one of the first treatments i used to fight acne in my teenage years was a prescription salicylic acid cream, and i remember it working rather well.
today i don't need something as potent as that (knock on wood), but i do need a bha to prevent clogged pores. i discovered the @larocheposay effaclar k this year, and i'm currently using it daily. it is a lightweight serum (can i call it serum?) that absorbs really fast and leaves a slightly tacky and at the same time slightly powdery finish. i tend to use it in the morning and follow it up with moisturizer and sunscreen.
so far i have noticed that whenever i stop using it for more than a day or two, i go back to getting clogged pores like in the past. oh, the horror 😱
also, this little tube (that looks rather battered, i have to admit) has lasted far longer than i had expected. yay! i will most certainly repurchase this one when the time comes.

#skin #skincare #skincareaddict #skincareroutine #larocheposay #oilyskin #oilyskincare #bha #effaclar #antiaging #serum

comment 0 star 7 24 minutes ago

¿que hace el áloe vera?
con unas 360 especies diferentes, el aloe vera es una planta 🍃 que pertenece a la familia de las asphodelaceae o liliaceae.
___
tiene propiedades de: —-
✅antiinflamatorio.
✅hidratante.
✅antioxidante.
✅inmunomodulador para personas inmunodeprimidas. ✅regenerador celular con efectos calmantes en nuestra piel. ✅actúa inhibiendo el dolor y la inflamación y estimulando la curación de heridas y quemaduras.

___
me encanta este gel, #hidroaloe lo descubrí hace más de 7 años en venezuela 🇻🇪 por mi esposo. desde esa fecha estamos usando @sesderma como parte de nuestro cuidado de la piel, porque si él también se cuida.
___
es ideal para usarlo después del afeitado, para desinflamar si has estado mucho tiempo bajo el sol o después de un procedimiento abrasivo.
___
puedes comunicarte a este
teléfono 📲 si estas interesado(a) en adquirlo: (954)-3715224.

___
#saludybelleza #skincare #autoestima #selfesteem #renew #refresh #naturalbeauty #skincareproducts #beautycare #healthyskin #miami #facial #hydrate #moisturizer #normalskin #oilyskin #dryskin #manchas

comment 1 star 16 27 minutes ago

My recommended moisturizer for acne prone skin!

2. cosrx oil-free ultra moisturizing lotion (with birch sap)

100ml rp 210.000,- pelembab dengan tekstur yang nyaman di kulit, multifungsi dan cocok untuk semua jenis kulit!
pelembab ini dipercaya bisa mengurangi kekusaman pada kulit, membuat warna pada muka lebih rata,menjaga kelembaban kulit sehingga kulit terasa lebih lembut dan kenyal! rekomendasi dari banyak beauty vlogger korea!

cara pakai :
dipakai setelah selesai cleansing, memakai toner dan essence, keluarkan produk di ujung jari, oleskan dan pijit merata ke seluruh muka. bisa dipakai pagi dan malam.

ayoo tunggu apa lagi!
pekanbaru free ongkir loh🤣🤣 #cosrx #cosrxmoisturizer #oilyskin #oilyskintype #skincare #skincaremurah #affordable #jualskincare #jualcosrx

comment 0 star 3 29 minutes ago

Kulit lebih licin, cerah & tegang dengan kolagen shaklee ❤

by the way..dengar je kolagen, terus ingat bab nak cantik, bab nak gebu, anjal, lembutttt aje kulit tu kan? pendek kata flawless lah!

you all ak tahu tak kenapa kolagen shaklee nie istimewa and berbeza daripada kolagen lain yang ada dekat pasaran tu?

kalau dah tahu confirm teruja nak cuba & terus jatuh chenta ❤
.
🌸penyerapan sangat baik
berat molekul yang sangat rendah iaitu 1000 dalton berbanding yang biasa ada kt pasaran; 300,000 dalton. sebenarnya bila berat molekul sgt rendah..ia membantu kolagen diserap masuk lebih sempurna, mudah dan efisyen ke dalam kulit 👍
.
🌸 kolagen tulen & kualiti tinggi
kolagen shaklee terdiri daripada 4000mg* rss (red snapper scale) yang semestinya mempunyai kolagen yang sgt tulen dan kualiti sangat tinggi! rss nie kulit ikan merah laut dalam yang bg kualiti tulen kolagen tu!
bukan ikan merah kt pasar yang selalu korang buat sup tu..hihii
.
🌸terbukti dalam 8 minggu!
berdasarkan kajian, (maklumlah shaklee kan ade saintis sendiri) pengambilan kolagen shaklee akan beri kesan tambahbaik pada keadaan keseluruhan kulit dari segi kelembapan, kegebuan, keanjalan, kecerahan, ketegangan dalam masa 8 minggu. memang wow sangat lahhh!

kalau you all bermunat nak cuba..now tengah ada promosi kolagen tauuu

whtsapp for best price 😍

beauty consultant,
razwana razif
011-29118686

#produkkecantikan #produkputih #produkkolagen #kolagenshaklee #shakleecollagen #collagen #flawless #muaselangor #produkjerawat #jerawat #jeragat #oilyskin #pigmentation #serum #skincare #igshop #onlineshop #studentipta #uitm #shakleeuitm #promosi #shakleekualaselangor #shakleesabakbernam

comment 0 star 3 30 minutes ago

Gold edition shading blusher ini, dicipta dengan soft-focus technology & gold dust. yang paling menarik,ia memberi kesan tesktur yang menarik pada kulit dan ia mampu membuat kulit anda flawless.
.
paling penting sekali! gold edition shading blusher ini sangat sesuai untuk semua warna kulit tau.
.
dm or whatsapp +60177225283 or klik link di bio for order/pertanyaan ❤️
.
#simplysiti #forthebeautyinyou #itsallaboutyou #halal #rafaelmaisarah #simplyelegant #skincare #cosmetics #goodasgold #goldedition #dermagic #acneskin #oilyskin #acnesolution #oilcontrol #awetmuda #clearsolutions #8tahunbersamasimplysiti #vivomalaysia #ctdk #simplysitimekap #simplysitiskincare #sitifav #sitinurhaliza #argan #arganwonder #arganoil #korea #8tahunbersama #agenelitsimplysiti

comment 0 star 4 30 minutes ago

At the first sign of oiliness or congested skin, botanical infused sebu-wash gel cleanser begins the process of reducing breakouts, blackheads, and acne-prone skin. 🧖🏼‍♀️ #skinmastery #acne #clearskin #skincareroutine #naturalbeauty #oilyskin #matte #cleanse #cleanser #facial #medspa #spa #boston #bestofboston #clarity #environ #morningmotivation #healthyskin #lifestyle #blogger #healthybody #makeuptransformation #bodytransformation

comment 0 star 17 31 minutes ago

"kulit saya takde masalah, perlu ke ambil kolagen?"
-
this is not the first time wana dapat soalan macam nie.. so betul lah memang ramai yang assume kolagen nie memang untuk cantik je😄

tak ramai yang tahu..bahawa penghasilan kolagen dalam badan kita berkurangan dengan kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25 tahun. tapi kita hanya akan sedar kesan kekurangan kolagen selepas 10 tahun!

masa tu kita akan rasa kulit kusam, tona tak sekata, gelap, liang pori besar & wajah mula ditumbuhi jeragat

for sure sebagai wanita yang sangat pentingkan kesihatan kita taknak benda nie jadi dekat kita kan?

so tips wana, amalkanlah meminum collagen powder shaklee!

why kolagen shaklee?

sebab ianya bersumberkan ikan laut dalam yang mana strukturnya mirip dengan kolagen dalam tubuh manusia. molekulnya juga lebih kecil serta mudah diserap badan

no wonder lepas minum collagen shaklee, rata2 pengguna dapat kesan segera seawal 1-2 minggu (nie ikut badan masing2 ye sebab kalau ikut klinikal study, kesan yang mengujakan seawal 8 minggu)

ha jangan ingat kulit kita nie selamanya cantik, cerah, tegang ibarat telur dikupas kulit

apatah lagi setiap hari udara yang kita sedut nie ada banyakkk radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel tubuh badan kita secara perlahan-lahan tanpa kita sedar

kalau taknak tubuh kita lalui proses penuaan dengan cepat.. jom amalkan suplemen as your daily routine!

beauty consultant,
razwana razif
011-29118686

#collagen #shakleecollagen #produkkecantikan #produkputih #flawless #beautyskin #jerawat #jeragat #skincare #skincare #shakleeklang #shakleeshahalam #shakleekualaselangor #shakleesgbesar #shakleesabakbernam #skincare #youth #youthshaklee #oilyskin #dryskin #acneskin

comment 0 star 4 31 minutes ago

One of my all time favorite sunscreen @bioreus uv aqua rich watery essence
.
.
.
❤if you are a fan of chemical sunscreen filters, if u hate wearing sunscreen because it makes you look like a ghost, if you hate the fragrance of some of the old school sunscreens or how it turns you into a grease ball then this sunscreen is for you!!
.
.
.
❤the best part is the texture and the finish of this japanese sunscreen. it's very light weight gel that instantly absorbs into the skin leaving no greasy feeling behind. it doesn't leave any white cast on my tan complexion.
.
.
.
❤it is spf 50+ with pa + + + + rating to defend your skin against uva and uvb radiations. it has alcohol content in it so if u are sensitive to alcohol, stay away from it. however, it didn't irritated my dry skin.
.
.
.
.
❤i would say this, @bioreus uv aqua rich watery essence has raised up the bar for me against which all the future sunscreens will be evaluated.
.
.
.
so what is your favorite sunscreen friends?
.
.
.
.

#skincareblog #skincareblogger #skincare #skincareroutine #skincaretips #koreanbeauty #dryskincare #comboskin #oilyskin #beauty #beautybloggers #beautycare #skincarejunkie #skincareaddict #skincarecollection #jbeauty #japaneseskincare #skincareritual #abblog #abcommunity #sunscreen #sunprotection #biore #honestblogger

comment 0 star 14 33 minutes ago

Loose powder mempunyai texture yang sangat halus berbanding bedak yang lain. gunakan simply elegant loose powder untuk set make up agar tahan lama.

antara kelebihan menggunakan loose powder:

💕make up tahan lebih lama
💕litupan ekstra
💕make up kelihatan matte & natural
💕pori kelihatan halus
💕menyerap minyak di muka

harga normal rm39.90.

dm @ whatsapp utk dapatkan harga kasih sayang 😘

dm or whatsapp +60177225283 or klik link di bio for order/pertanyaan ❤️
.
#simplysiti #forthebeautyinyou #itsallaboutyou #halal #rafaelmaisarah #simplyelegant #skincare #cosmetics #goodasgold #goldedition #dermagic #acneskin #oilyskin #acnesolution #oilcontrol #awetmuda #clearsolutions #8tahunbersamasimplysiti #vivomalaysia #ctdk #simplysitimekap #simplysitiskincare #sitifav #sitinurhaliza #argan #arganwonder #arganoil #korea #8tahunbersama #agenelitsimplysiti

comment 0 star 5 34 minutes ago